IoT - Integration skaber nye muligheder

De teknologiske fremskridt tager kvantespring i vores samfund og alt tyder på, at det kommer til at gå endnu hurtigere med udviklingen de næste år.

Set i forhold til forventningerne om, at omkostningerne til digitale teknologier, forventes at falde yderligere de næste år, bliver det mere og mere interessant for virksomhederne at implementere ny teknologi i deres processer.

Sensorer finder vej til alt fra biler, produktionslinjer, sundhedsrelateret udstyr og i energisektoren. Det skaber et helt nyt internet, hvor maskiner kommunikerer med hinanden, udveksler data og muliggør en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket. Mobilteknologier bliver indlejret i alle typer enheder i alle brancher. IoT giver muligheder for en lang række nye applikationer og services og skaber mange nye muligheder og udfordringer.

Start i det små – “Internet of Your Things”

Det kan føles uoverskuelig at skulle til at implementere denne nye teknologi, men jo før man kommer i gang, jo nemmere bliver processen. Vejen frem hedder Internet of Your Things. Virksomheden identificerer deres vigtigste forretningsgange og starter med at implementere teknologien her, hvor det kan give mest værdi hurtigst. Indsamlingen af data vil så efterfølgende give muligheden for at reagere frem for at spekulere. På den facon kan man reagere hurtigt i forhold til ens konkurrenter. I et konkurrencepræget marked giver det en klar fordel.

Nye forretningsmodeller styrer udviklingen

Med teknologien som katalysator tilegner man sig som virksomhed et helt nyt grundlag for innovation i sin forretningsgang og tager skridtet imod at blive rigtig digitale samtidig med, at man kan yde sine kunder en bedre service. Spørgsmålet er ikke, om Internet of Things kommer til at påvirke din virksomhed. Det er snarere, hvornår du skal kaste dig ud i at udnytte de muligheder, dette paradigmeskift giver?

Kendt teknologi, anvendt på nye måder

Der er egentlig ikke noget nyt i de internet-baserede teknologier. Det nye består i at den fysiske integration og miniaturisering giver mulighed for helt nye anvendelser. Vi har de seneste 15 år arbejdet med IoT-løsninger og har således ekspertisen og erfaringen til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af at anvende teknologien.

Viden er ofte afgørende for at kunne tage de rigtige beslutninger. Men i mange tilfælde ligger viden distribueret og det er ofte tidskrævende at indsamle og konsolidere data.

Normalt bliver data imidlertid kun hjemtaget periodisk, hvorimod en online hjemtagning kan have mange fordele, som eksempelvis:

  • Mulighed for at reagere hurtigt på udsving
  • Data giver adgang til innovation i udvikling
  • Hurtigt kunne måle sig frem til kundernes behov
  • Forudsige behovet for preventive maintenance
  • Effektivisering af sin værdikæde.

Hos Systemate vil vi også gerne hjælpe jer med at tage det næste skridt mod fuld udnyttelse af de digitale muligheder. Vi tropper gerne op til et uforpligtende møde, hvor vi kan se på mulighederne for at udvikle jeres digitale setup.

Du har også muligheden for at få en P.O.C. workshop. Systemate kan hjælpe dig med at finde frem til en gavnlig opstart for din virksomheds IoT tilgang. Vi er klar til at vise dig, hvordan du bedst muligt får gang i et pilot projekt. Se mere her omkring en POC workshop.

Jess Kristensen

Lad os hjælpe dig videre

Jess Kristensen er klar til at hjælpe dig med at komme videre. Kontakt mig endelig for opklarende information.

 +45 40 30 31 32

 jk@systemate.dk