The Future Computed - AI og produktion (eBog)

28/5 2019
Tiderne kunne ikke være mere spændende fremstillingsindustrien, især når du tænker på de muligheder, som AI vil præsentere for at definere både, hvad producenter skaber og hvordan de skaber det.

I dag har fremstillingen en stærk tilknytning til Al, især i brugen af ​​automation. Men den automatisering, som vi typisk har tilknyttet fremstillingen i tidligere år, var ofte produktionslinjer, tunge maskiner og nyere industriroboter. Disse robotter var dyre og store maskiner, der hovedsagelig blev brugt i store fabrikker og ud af rækkevidde for mange små og mellemstore producenter på grund af begrænsede budgetter eller fabriksareal. I de seneste år er disse robotter imidlertid blevet mindre og takket være fremskridt inden for AI-teknologi langt billigere og fører en meget forskellig interaktion og forhold mellem mennesker og teknologi på fabriksgulvet.

Faktisk er det en helt ny gren af ​​robot teknik, der udvikler, hvad der kaldes “collaborative robots”, der arbejder sikkert sammen med mennesker.

 

 

Disse “co-bots” erstatter mange af de traditionelle roboter, der holdes i bur eller bag sikkerhedsskærmen og kan programmeres til at udføre en lang række opgaver, hvilket gør dem til en langt mere attraktiv mulighed for fremstillingsvirksomheder af alle størrelser og for deres arbejdere i alle former for scenarier.

Men på trods af deres indflydelse på at gøre fremstillingen mere effektiv og sikrere og reducere antallet af kedelige og gentagne roller, har automatisering og robotter fået deres retfærdige andel af kritikken. Nogle kritikere taler om behovet for at have “robuste arbejdspladser” eller at beskatte dem som medarbejdere, hvis de tager jobbet fra et menneske. “Ud fra vores erfaring og erfaringer fra mange af vores kunder ser virkeligheden mere fordelagtigt ud end dyster.

 

Nu kan du hente en inspirerende eBog omkring AI i produktion. Find den her i vores digitale Lab.