Systemate og CleverCoffee indgår nyt samarbejde om Grønt Aftryk: ”Det handler om, at det kan lade sig gøre”

27/1 2022
Data er viden. Data er forandring.

Det er mantraet bag et nyt samarbejde, hvor CleverCoffee bliver de første til at bruge og afprøve Grønt Aftryk, et innovationsprojekt fra Systemate A/S.  

”Grønt Aftryk skal gøre virksomheden bevidst om deres aftryk. Det er et digitalt redskab, der giver indsigt i forbrug og aftryk her og nu – og samtidig ser det ind i fremtiden. Ud fra det forventede CO2-aftryk og data på priser, kan virksomheden vælge at gå mange retninger,” siger Morten Randrup, Head of Business Development ved Systemate.  

Det kræver ikke mere end et login med MitID, så er det fulde overblik der. Og det er netop tilgængeligheden, der gør, at CleverCoffee hoppede med om bord. 

”Vi arbejder for at være en så ansvarlig virksomhed som muligt. Over for mennesker, økonomisk og over for miljøet. I virkeligheden handlede Grønt Aftryk for os om, at det kan lade sig gøre,” siger ejer af CleverCoffee Lars Frello og fortsætter:  

”Vi behøver ikke riste kaffe 37 timer om ugen, vi kan nøjes med to dage om uge. Så hvis vi kan planlægge vores produktion, så vi sparer på den sorte strøm og skruer op for den grønne strøm, så giver det mening for os. Vi vil gerne være på forkant og være med til at skubbe den her udvikling i den rigtige retning. Det kræver, vi træder, hvor der ikke nødvendigvis er andre, der har trådt før.”  

Vi arbejder for at være en så ansvarlig virksomhed som muligt. Over for mennesker, økonomisk og over for miljøet.
Lars Frello, ejer af CleverCoffee

For at komme i mål med den grønne omstilling er nøgleordet gennemsigtighed. Og det er præcis, hvad Grønt Aftryk tilbyder kunderne. For kan forbrugeren egentlig regne med det, når der er sat et Co2-neutralt mærke på posen?  

Med Grønt Aftryk kan virksomhederne tilbyde information om, præcis hvor meget Co2, der er brugt på produktet. 

”Mange virksomheder kender det, man tænker; hvor skal vi starte? Vi er kommet langt, og vi skal bidrage med at komme endnu længere. Vi har viden og data tilgængeligt i dag, så for Systemate handler det om at lade den viden flyde, så vi kan bidrage til endnu mere grøn omstilling,” siger Morten Randrup. 


Efter 20 års arbejde med grøn omstilling i IT-virksomheden Systemate, er der nemlig nok viden og erfaring at trække på, og det glæder virksomheden at kunne bidrage til, at den grønne omstilling når i mål.
 

”Det handler i virkeligheden om at gøre det nemt for virksomhederne – en plug and play-løsning med MitID, og så kan de se forbrug og prognoser. Mange virksomheder gør alt, de kan, men de har også en forretning, de skal drive. Det vigtige er, de ved, hvad de gør, og hvilket aftryk, de sætter, og ikke laver greenwashing. På den måde kan de også forbedre,” afslutter Morten Randrup. 

Mange virksomheder gør alt, de kan, men de har også en forretning, de skal drive. Det vigtige er, de ved, hvad de gør, og hvilket aftryk, de sætter, og ikke laver greenwashing.
Morten Randrup, Head of Business Development Systemate.  

Om CleverCoffee:
CleverCoffee er et prisvindende kafferisteri, etableret i 2014. CleverCoffee er B Corp-certificeret og bruger deres primære forretning på at skabe et positivt aftryk i verden. 

CleverCoffee handler direkte på kaffefarme i verden og betaler en kvalitetsbonus for kaffen, så kaffebønderne også kan udvikle deres forretning på en ansvarlig måde – med en ordentlig løn, er det nemlig muligt at tage dialogen om, hvordan man laver en ansvarlig forretning.  

Virksomheden beskæftiger 10 person og ejes af Lars Frello og Lindy Brogaard. 

Om Systemate:
Systemate er en Aarhus-baseret IT-virksomhed, der i mere end 20 år har arbejdet med den grønne omstilling. Systemate leverer en bred vifte af løsninger til forsyningssektoren og har i dag godt 100 medarbejdere.  

Som et af Danmarks mest erfarne kompetencehuse på området, vil Systemate med Grønt Aftryk hjælpe den grønne omstilling et skridt videre med data og tilgængelighed til lette løsninger for virksomhederne. 

 

Systemate og CleverCoffee indgår nyt samarbejde om Grønt Aftryk: ”Det handler om, at det kan lade sig gøre”

Lad os hjælpe dig videre

Systemate og CleverCoffee indgår nyt samarbejde om Grønt Aftryk: ”Det handler om, at det kan lade sig gøre” er klar til at hjælpe dig med at komme videre. Kontakt mig endelig for opklarende information.