Sammen skaber vi grøn vækst

5/2 2021
I tråd med Dansk Industris 2030 plan – Tilbage til fremtiden, ser Systemate det som vores mål, at bidrage med visionær og strategisk digitalisering. Med de kompetencer og erfaringer med at bygge software, der kan understøtte netop disse målsætninger, er det et oplagt strategisk mål for Systemate, at bidrage yderligere til at opnå de grønne mål, der er sat for vores samfund.

Systemate her igennem mange år, leveret software til forskellige virksomheder, der arbejder for at hjælpe vores miljø, og virksomheder der er aktive inden for grønne teknologier. 90% af vores realiserede omsætning, ligger ved de virksomheder, der er aktive i den grønne omstilling og cirkulær økonomi. Det er et område, hvor vi har valgt at investere i kompetencer og domæneviden, så vi kan støtte vores kunder i deres arbejde for at understøtte den grønne omstilling i Danmark.

Vi er glade for, at tage del i den grønne omstilling, der sker i Danmark lige nu. Vores  målsætning er, ikke kun, at gøre Danmark grønnere, men også at skabe værdi for vores partnere samtidig. Vi ser det som essentielt, at når vi skaber grundlaget for en grøn omstilling, at der også skabe grundlag for økonomisk vækst samtidig. At kunne gøre vores samfund mere bæredygtigt, samtidig med, at vi kan gøre det mere konkurrencedygtigt.

I tråd med Dansk Industris 2030 plan – Tilbage til fremtiden ser Systemate det som vores mål, at bidrage med visionær og strategisk digitalisering. Med de kompetencer og erfaringer med at bygge software, der kan understøtte netop disse målsætninger, er det et oplagt strategisk mål for Systemate, at bidrage yderligere til at opnå de grønne mål, der er sat for vores samfund.

Danmark står for mindre end 1 promille af verdens samlede udledning af drivhusgasser. På den baggrund er der nogle, der synes, at vi lige så godt kan droppe den grønne omstilling – eller i hvert fald vente med at gennemføre den, til andre har knækket alle de hårde nødder for os.

I tråd med DI mener vi, at Danmark kan og skal gå forrest. For vores egen skyld og for klimaets. Ved at vise vejen for andre lande, og med eksemplets magt, kan vi gøre en langt større forskel for klodens klima, end vi gør, hvis man alene måler det antal ton CO2, vi udleder fra dansk territorium.

Samtidig kan vi opbygge de grønne løsninger, som hele verden har brug for, som vi kan eksportere og dermed tjene det danske samfund rent økonomisk. Vi kan skabe gode job til endnu flere danskere og hente flere eksportkroner hjem til Danmark, som kommer alle dele af samfundet til gode.

Investeringer i digitale løsninger

En vigtig spiller i denne proces, bliver et fokus på digitale løsninger, der kan være med til, at understøtte den udvikling, der skal sættes i gang. Der bliver et behov for investeringer fra både offentlig og privat regi, til at få lavet de rigtige digitale løsninger, der kan hjælpe dansk erhverv med, at stå stærkt i den grønne omstilling.

Systemate har med vores kompetencer på områder, alle forudsætninger til, at hjælpe med denne proces. Vi har igennem flere år, været en aktiv spiller på området, og med en stor domæneviden, kan og vil vi fremadrettet, også se den som en strategisk vigtig opgave for os, at fortsat sætte den grønne omstilling i fokus, når vi laver løsninger for vores kunder.

Vi vil stå sammen med det danske erhverv, og gøre vores til, at Danmark også fremadrettet vil stå stærkt, konkurrencedygtigt, rentabel og at også vores næste generationer, kan nyde godt at det samfund vi lever i. Både økonomisk og klima.