Mød vores kollega Henrik Sommer

15/2 2022
Henrik blev for lidt over 15 år siden færdig med sin kandidat i Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet. Egentlig troede Henrik tilbage i sin folkeskoletid, at han skulle være journalist, men efter mødet med Internettet i gymnasiets computerrum, blev det hurtigt klart at han skulle et eller andet inden for it:

“Jamen det var det der med, at lige pludselig så var hele verden åben for en. Man kunne kommunikere med gud og hver mand på den anden side af jorden i real time via diverse services, og der opstod hele tiden nye muligheder i en hast, som var helt enorm. Så det var enormt spændende, det der, der dukkede op lige pludselig. At prøve at få sin egen email-adresse og sin egen ICQ-konto, og så at begynde at lave sin egen hjemmeside, det var en mindblowing oplevelse.” 

Som sproglig student var vejen ind i en hardcore it-uddannelse ikke oplagt, og derfor blev Informationsvidenskab Henriks vej ind i it-branchen:

“Jeg kastede mig ud i at læse informationsvidenskab fordi det var it, der var nogle elementer, der havde noget med systemudvikling at gøre, som var noget jeg stadigvæk gerne ville prøve af. Hvad var det for noget? Og så var der noget med kommunikations og organisationsteori i en it-konktekst. Det var sådan de tre hoveddele, der ligger i den uddannelse. Og derigennem fik jeg så prøvet af hvad det var der tændte mig, og jeg fandt ud af, at det var udvikling, altså systemudvikling, der var det, der tændte mig af de tre dele.” 

Henrik har været i Systemate i snart 1 år, hvor han er kommet dybt ind i udviklingen af den nye DataHub 3.0, som Systemates samarbejdspartner Energinet lancerer i løbet af 2022. DataHub 3.0 bliver et essentielt værktøj til at understøtte den grønne omstilling i Danmarks energisektor. Og netop udsigten til at arbejde med software til den grønne omstilling har været med til at motivere Henriks beslutning om at arbejde ved Systemate:

Hvad kan software gøre i den grønne omstilling? Der er brug for, at vi begynder at udnytte vores ressourcer langt mere intelligent, og der er software en meget vigtig brik.

“Hvad kan software gøre i den grønne omstilling? Der er brug for, at vi begynder at udnytte vores ressourcer langt mere intelligent, og der er software en meget vigtig brik. Software kan være årsag til store udledninger, så det kan også gøre meget skade, hvis ikke man bruger det rigtigt, men hvis man bygger nogle intelligente systemer, der benytter data til at udligne spikes i forbrug og produktion, så kan det flytte os rigtig langt i den rigtige retning.” 

Henrik er en af vores godt 100 dygtige kollegaer, der er med til at bygge knaldgod software i Systemate:

“Software er ligesom et håndværk, det kræver viden og erfaring med både teknikken og domænet at gøre det rigtigt, og i Systemate oplever jeg at være en del af et hold der har det der skal til og sætter en ære i at gøre det rigtigt. Det er en stor fornøjelse at være en del af.”

Vil du vide mere om hvad vi laver og hvordan du kan komme med på holdet?