Inspirationskatalog til dit ERP system

I en tid, hvor der kan være behov for at skulle effektivisere virksomhedens drift, har vi samlet en række tiltag som vi oplever at vores kunder med en overskuelig investering får nogle hurtige gevinster ud af.

Hvad enten man har et ERP system af nyere eller ældre dato, så findes der stadig masser af muligheder for at få glæde af gevinsterne ved digitalisering. Rammerne for hvad der kan digitaliseres, bliver hver dag større og større – og samtidig bliver det også lettere aktivere.

Fælles for disse tiltag er at de udbygger det nuværende ERP system – det vil sige at det kun kræver lidt, til ingen, tilpasning af virksomhedens nuværende system for at komme i gang.

En verden af integrationer

Med Microsoft Azure knyttet op til dit ERP system åbner der sig en verden af integrationer. Selvom mange er godt i gang med cloud rejsen, så står de fleste ERP systemer stadig lokalt (On Premise). Det er dog ingen hindring for at integrere sikkert med skyen og den vej igennem digitalisere processer internt såvel som eksternt. Derudover slipper du for store etableringsomkostninger da det meste i skyen kører ud fra ”Pay as you go” princippet, hvor man kun betaler for det man forbruger. Det gør det nemt, hurtigt og økonomisk attraktivt at få sat strøm til sine processer og dermed hurtigt at kapitalisere på de gevinster det medfører. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

EDI – Effektiviser dine interaktion med kunder og leverandører

Elektronisk dokument udveksling – i daglig tale EDI – har eksisteret længe. Det er en effektiv måde at udveksle gængse dokumenter som fakturaer, indkøbsordrer, forsendelsesadvis mm. mellem kunder og samarbejdspartnere. Men det er ikke kun forbeholdt de store virksomheder – Små og mellemstore virksomheder kan også nemt være med. Med et EDI modul er du hurtigt i gang og de fleste starter med at udveksle dokumenter med deres største leverandører og kunder – dermed får man hurtigt en gevinst og man kan nemt bygge videre på løsningen. Standardiseringen inden for EDI er høj, så dokumenter som OIOUBL, EDIFACT mm. er allerede understøttet i EDI modulet. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

QR Koder letter dataopsamlingen

Vi kender alle sammen de små firkantede QR koder, som efterhånden står over det hele. Scan dem med telefonen og så har du nem adgang til information om den enhed eller hvad det måtte være du scannede. Din virksomhed kan på samme måde udnytte disse koder, til at lette opsamlingen af kritiske data. Koderne kan nemt printes eller fortrykkes og påføres varer under produktion og/eller færdigvarer. Dermed kan dine medarbejdere scanne produkterne og registrere relevante informationer så let som ingenting. Det kræver ingen forudinstallerede apps og kan anvendes på både iOS og Android udstyr. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

 

Tidsregistrering – Simpelt, intuitivt og fleksibelt

Dataopsamling i produktionen eller forsyningskæden er ikke altid en nem størrelse. Kravet til datakvalitet og nemhed går ikke altid hånd i hånd. Med Microsoft PowerApps har systemate skabt en genvej mellem dine medarbejdere og jeres ERP system som de nemt kan arbejde med. Det gør at vi fx nemt kan samle tidsregistrering og varebrug op fra produktionen fra mobiltelefoner, tablets eller touch PC’ere – og grænsefladen er grafisk enkel og kan tilpasses til den kontekst data skal registreres i. Så er det slut med køer foran klodsede terminaler og i stedet kan medarbejderne bruge tiden effektivt med at gøre det de er bedst til. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Opsamling af data fra maskiner

Internet of Things har sat gang i mange nye måder at kunne opsamle data på. En af de mest lukrative områder er blandt andet at indhente data live fra produktionsmaskiner. Førhen krævede det investeringer i forholdsmæssigt dyre Manufacturing Execution Systems (MES) – men nu kan man via Microsoft Azure nemt samle data ind og gøre dem tilgængelige i fx Microsoft Power BI. Data kan opsamles direkte fra maskinernes styringsenheder (PLC’ere) eller der kan monteres en IoT boks med sensorer, som opsamler de nødvendige data. Dermed kommer man hurtigt i gang og får indblik de den løbende produktion, samt faktorer som påvirker effektiviteten i produktionen (OEE). Hvis man bygger kompliceret udstyr til kunder, som man ønsker at opsamle data fra, kan dette også nemt gøres. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

e-Commerce løsninger

Online shopping er efterhånden hverdag for de fleste som almindelige forbrugere. Nemheden og tilgængeligheden af denne typer løsninger bliver også brugt af flere og flere virksomheder i deres samhandel med kunder (B2B). Hvad mange dog ikke er klar over, er hvor nemt disse løsninger kan kobles direkte til virksomhedens ERP system og dermed bliver data nemt vedligeholdt og udførelse af ordrer automatisk eksekveret. Når din e-handelsløsning og ERP system altid er i sync, så får din kunde den absolut bedste oplevelse. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

 

Kontorrobotter – Simpel automatisering

Kontorrobotter – også kaldet RPA (Robotic Proces automation) – vinder indpas i flere og flere virksomheder. De er enkle at implementere og sparer ofte virksomhederne for mange ressourcer. En kontorrobot er et stykke software, som intelligent kan automatisere processer som ellers kræver involvering af én eller flere medarbejdere. Lidt som vi kender det med makroer fra Excel – blot meget mere avancerede og med mulighed for at automatisere på tværs af programmer. Mulighederne med robotter er mange og kan derfor også være lidt uoverskueligt – derfor har Systemate lavet et RPA koncept, som hjælper jer med at finde ud af hvilke robotter som jeres virksomhed kan få glæde af. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Papirløst – Med Apps er det er faktisk muligt

Til trods for at IT nu anvendes overalt, så bruges der stadig meget papir. Især hvis man kigger på produktion og forsyningskæden. Årsagen er ofte det praktiske I at have et stykke papir i arbejdssituationen, da der er lidt langt hen til den nærmeste PC. Men papir er desværre også en udfordring, da data nemt hurtigt kan blive forældede. Der findes dog mange løsninger til at eliminere papir i produktionen og forsyningskæden. Mobiltelefoner, tablets og håndholdte terminaler kan nemt udnyttes rundt om i virksomheden – også selv dit ERP system skulle være af ældre dato. Med små Apps, kan nemt udstille forretningskritiske funktioner til medarbejdere og samarbejdspartnere som gør informationer nemt og sikkert tilgængeligt. Input fra dem ligeså – og sågar med mulighed for automatisk opsamling af fx lokation. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Teams – Online samarbejde

Microsoft Teams bliver i dag brugt af mange virksomheder til at håndtere flere tværgående koordineringsfunktioner i virksomheden. Teams er et værktøj som samler flere af Microsoft eksisterende værktøjer i skyen, i en nem og enkel grænseflade. Her er nogle af de funktioner du kan bruge det til: Dokumentdeling via SharePoint, Agil opgavestyring via Planner, Online møder direkte fra Teams, Møde Noter via OneNote.

Nogle virksomheder har allerede adgang til Teams, da det er en del af Office 365 Business Premium og Essentials. Har man ikke Office 365, kan man nemt etablere dette på bruger basis, således at de medarbejdere som har behov for dette værktøj, nemt kan komme i gang med at bruge det. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Fakturaflow – Effektiv digitalisering fra indkøb til betaling

Håndtering af fakturaer kan godt være en tidskrævende opgave – især hvis håndteringen er meget manuel. Mange virksomheder har efterhånden godt styr på deres kreditorer – men det halter lidt med de indgående fakturaer. Med et system til Elektronisk Fakturahåndtering (EFH) kan nemt nedbringe tiden der bruges på at håndtere fakturaer. Det kan være alt fra digital håndtering af fakturaer til decentral godkendelse og kontering – det hele kan nemt sættes op og implementeres hurtigt. Overblik, hurtig ekspedition og effektiv leverandørkontrol er blot nogle af de andre sidegevinster man får ved at bruge et EFH-modul. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Rejseafregning – Brug mobilen og reducer arbejdet markant

Udlæg og udgifter i forbindelse med eksterne aktiviteter generer ofte en hob af bilag og styring heraf. Processen fra selve indkøbet til den endelige betaling kan selv i mindre virksomheder være ret ressourcetung. Heldigvis findes der effektive løsninger til håndtering af den slags udgifter. Her digitaliseres processen helt ud til medarbejdere, hvor mobilløsninger sikrer en nem og ensartet indsamling af bilag og afstemning af betaling. Integration mod kreditkortsudbydere gør det let for medarbejderne at afstemme korttransaktioner mod de faktiske bilag. Godkendelse af rejseafregninger sker også via mobilen. Afregning og bogføring bliver nu reduceret arbejdsmæssigt og kan også integreres med ERP og løn-systemer. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Consignor – Effektiv og central transportstyring

De fleste virksomheder anvender i dag flere transportleverandører afhængig af hvad og hvor hvortil de skal have transporteret tingene. Hvad mange ikke er klar over, er at der faktisk findes en løsning som kan samle håndteringen af disse leverandører i én platform. Dermed kan man sikre en ensartet håndtering af fragten og nemt håndtere opfølgningen på transporten (bl.a. Track’n’Trace og fragtomkostninger).
Yderligere kan man nemt indgå nye fragtaftaler med nye leverandører uden at skulle skifte system og håndtering af fragtlabels. Consignor kan integreres direkte med ERP systemet, således at det integreres ind i virksomhedens eksisterende processer. Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Power BI – Bliv hurtigt data drevet

De fleste virksomheder har i dag mere fokus på at være mere data drevet i deres måde at drive forretningen på. Der bliver opsamlet mange informationer i virksomhedens ERP systemer mm, men informationerne kan til tider være svært tilgængelige uden for de processer som systemerne understøtter. Microsoft Power BI gør det nemt og sikkert for dine medarbejdere at få hurtig adgang til relevante informationer. Og skulle virksomhedens data være af svingende kvalitet, så er det netop nu at rejsen skal begynde, da Power BI effektivt afslører dårlig data kvalitet og dermed hjælper i oprydningsprocessen. Går man efter kortsigtede gevinster er Power BI en af de mest effektive værktøjer til at opnå hurtige besparelser. Vil du vide mere? Kontakt os nu.