Din digitale køreplan

Med en digital køreplan tager du ansvar for din virksomheds digitale transformation, og fører din virksomhed sikkert ind i fremtidens digitale æra.

En digital køreplan er et værktøj, der sætter virksomhedens digitale forandring i system. Køreplanen vil se forskellig ud fra virksomhed til virksomhed, da det viser vejen for den forandring, der er nødvendig for den givne virksomhed. Den er skræddersyet og tager udgangspunkt i virksomhedens status quo.

Den beskriver en realistisk tidsperiode, samt hvilke tiltag der skal indføres hvornår, for at komme i mål med den nødvendige digitale forandring. En god køreplan er visuel og overskuelig. Hermed giver den et hurtigt overblik over processen, som alle personer og teams i virksomheden kan forholde sig til og samarbejde om.

Hvad er en digital køreplan og hvilke elementer kan den eventuelt indeholde?

 • En digital køreplan er en strategisk planlægningsprocess, der omhandler din virksomheds digitale transformation.
 • Skabelonen for den digitale køreplan indeholder som udgangspunkt 5 centrale elementer, nemlig:
  • Tid Hvornår skal implementeringen finde sted?
  • Aktivitet Hvilke aktiviteter skal der til for at gennemføre din virksomheds digitale transformation?
  • Personer Hvilke interne og eksterne personer er involverede i de aktuelle aktiviteter?
  • Økonomi Hvad koster det at gennemføre disse aktiviteter?
  • Gevinst Og sidst, hvilke gevinster får din virksomhed ud af at gennemføre disse aktiviteter?

Tilsammen udgør alle disse informationer din virksomheds nye digitale strategi.

Systemate har desuden identificeret 5 grunde til at få en digital køreplan:

 1. Skab overblik: Den digitale køreplan skaber et visuelt overblik over din virksomheds digitale situation som den ser ud lige nu, og er samtidig et godt støtteredskab til når din virksomhed ønsker at gennemgå en omfattende digital transformation.
 1. Kortlæg mulighederne for vækst: Ændringer i teknologien skaber ændringer i dine kunders købsadfærd. En digital køreplan hjælper dig til at forstå din virksomheds muligheder for at differentiere sig digitalt, og dermed for at skabe solid fremtidig vækst.
 1. Bliv fremtidssikret: Køreplanen tager også højde for eventuelle fremtidige ændringer på det digitale marked, og tvinger din virksomhed til at tænke langsigtet i forhold til din it-strategi, tidspunkter for implementering og udskiftning.
 1. Udgangspunkt for tværfagligt samarbejde: Den digitale køreplan hjælper til at strømline din it-strategi på tværs af afdelinger og færdigheder, og giver dine medarbejdere de bedste muligheder for at arbejde sammen hen mod jeres fælles mål.
 1. Få et bedre beslutningsgrundlag: Køreplanen giver samtidig et bedre udgangspunkt for intern og ekstern beslutningstagen, og sikrer desuden, at der træffes endnu bedre beslutninger, som tager højde for hele din virksomheds it-strategi.

Er du usikker på hvor i din virksomhed en digital strategi og køreplan kan give vækst, kan Systemate også hjælpe dig. Da en digital køreplan er unik for hver enkelt virksomhed, vil vi gå i dybden med lige præcis jeres behov, så I kan få den helt rigtige løsning.

Jan Højgaard Rasmussen

Lad os hjælpe dig videre

Jan Højgaard Rasmussen er klar til at hjælpe dig med at komme videre. Kontakt mig endelig for opklarende information.

 +45 42 48 84 84

 jhr@systemate.dk