Udnyt energidata til at udvikle forretningen og booste din grønne omstilling

TILMELD DIG DETTE EVENT NU
onsdag 25/5 2022, kl. 14.00-16.00 Tangen 17, 8200 Aarhus N.
VI TALER OM ENERGIDATA, SEKTORKOBLING, FLEKSIBILITET I ENERGIFORBRUG, GRØN OMSTILLING OG INTELLIGENTE LØSNINGER.

Data fylder mere og mere. Både i forretningsgange og i forretningsudvikling. Der genereres millioner af energidata i dag, og med de nye digitale muligheder for at samle og stille disse data til rådighed, findes der nu muligheder for at bruge disse data aktivt, som vi ikke tidligere havde. Men hvordan skal du komme i gang, så det skaber mest muligt værdi og kan det være med til at booste din grønne omstilling?

Der sker en rivende udvikling i opsamling og lagring af data, der stilles til rådighed via nye platforme, der skal være med til at accelerere den udvikling der er i forsyningssektoren og industriens brug af energi og behov for at koble ind i energimodeller, hvor data og sektorkobling er noget der kommer til at fylde mere og mere i fremtiden.

På dette Gå-Hjem-Møde, vil Systemate sammen med Energinet og Center Denmark, give dig et indblik i de muligheder der findes i at udnytte de data der stilles til rådighed, så du kan finde en umiddelbar værdi til at styrke forretningen og ikke mindst i forretningsudviklingen, hvor data kan danne basen for nye forretningsmodeller, der kan give både dig og dine kunder helt nye muligheder til at effektivisere og være et skridt foran i markedet.

Bliv klogere på hvordan Energinet arbejder med Dataspaces, hvor der opsamles og lagres data der kan gøre dig klogere på både din og dine kunders forretning. Disse dataøkosystemer kan med intelligente løsninger booste din optimering af energiforbruget.

Få en introduktion til en række services, der kan hjælpe dig til, at efektivisere dit energiforbrug til at blive både grønt og billigt, ved at udnytte dataøkosystemer og den sektorkobling, fremtiden kommer til at byde på. Alt dette kan hjælpe dig med en reel dokumentation af dine indsatser på områder til fremtidige krav omkring afrapportering i.f.t. grønt aftryk og Co2 reduktion.

Bliv introduceret til sektorkoblingens perspektiver, hvor et samspil mellem industri og forsyning, kommer til at danne en vigtig del af fremtidens energinet og dermed den grønne omstilling Danmark har gang i nu og de kommende år. Hvordan kan sektorkobling være med til at accelerere den grønne omstilling?

Dagens agenda

14:00 - 14:10

Velkommen til

Systemate byder velkommen til dagens agenda med data på dagsordenen. Hvad kan data og hvorfor er det en unik mulighed at udnytte de data der er tilgængelig til at udvikle nye forretningsmuligheder og til at styrke eksisterende forretningsområder og booste den grønne omstilling.
Morten Randrup
Head of Business Development, Systemate
14:10 - 14:45

Dataøkosystemer og intelligente løsninger

Perspektiverne i fremtidens dataøkosystemer med intelligente løsninger indenfor optimering og fleksibilitet i energiforsyningen.

Digitalisering og øget data tilgængelighed er helt er afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling. DataHub 3.0 som open source-platform skaber grundlag for hurtig, effektiv og sikker udvikling flere steder, og sporer man energien fra produktion til forbrug kan den grønne omstilling accelereres. Med Energioprindelse er den sporing mulig helt ned på kvarters niveau mulig inden længe.
Christian Adelhardt
Forretningsudvikler DataHub, Energinet
14:45 - 15:15

Det sektorkoblede energisystem

Udnyttelse af fleksibiliteter i sektorkoblingen for at accelerere den grønne omstilling.
Søren Skov Bording
Direktør, Center Denmark
15:15 - 15:45

Udnyt fremtidens dataøkosystemer og sektorkoblingen til at accelerere den grønne omstilling

Energidata er blevet demokratiseret og skal ud og leve. For at udnytte potentialet i de store datamængder er der behov for behov for at se mod nye og innovative løsnigner, der kan være med til at løse de udfordringer vi står med og gøre dem til muligheder. Ved at se på innovativ forretningsudvikling, skal vi ændre teori til praktikse løsninger. Men hvordan får du sat skub i dine udnyttelse af disse?
I Systemate arbejder vi på at udvikle innovative løsninger, der kan udnytte de data og muligheder der kommer fra data og sektorkobling. Et eksempel er vores udvikling af Energy Services.
Energy Services er en innovationsplatform, der udnytter energidata på flere måder. Energy Advisor giver mulighed for, at få planlagt sit forbrug efter det setup ens virksomhed nu måtte have, så du kan sikre din forretnings bedste udnyttelse af energiforbrug ud fra data kombineret med prognoser, hvor du kan forholde dem med dine aktuelle produktionsbehov.
Energy Insights giver dig et værktøj til dokumentation og rapportering af dit energiforbrug, så du helt automatisk kan vise resultaterne af dine indsatser på energiområdet.
Morten Randrup
Head of Business Development, Systemate
15:45 - 16:15

Tak for i dag

Det vil være mulighed for at få lidt at drikke samt at netværke lidt med de tilstedeværende inden vi siger tak for i dag.