Cirkulær Økonomi - En del af den grønne omstilling

Tilmeld dig dette Gå-Hjem-Møde
torsdag 10/2 2022, kl. 14.00-16.00 Tangen 17, 8200 Aarhus N.
Væksten i verdensøkonomien og den voksende verdensbefolkning vil betyde en øget global efterspørgsel og en stigning i ressourceforbruget. Vores brug og smid væk kultur er ikke bæredygtig i det lange løb. Der er behov for nye løsninger, hvis vi skal sikre bæredygtighed i fremtiden. Men hvad er status på Cirkulær Økonomi i Danmark? Hvordan definerer vi egentlig Cirkulær økonomi? Hvilke centrale koncepter findes der?

På dette Gå-Hjem-Møde, tager vi fat i Cirkulær Økonomi og status på denne i Danmark.

Cirkulær økonomi handler om, at holde materialer og produkter i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt. Cirkulær økonomi bryder med idéen om en lineær værdikæde, som starter med udvinding af ressourcer og ender som affald.

Der er behov for nye løsninger, hvis vi skal sikre bæredygtighed i fremtiden. Digitale løsninger skal være med til at hjælpe denne bæredygtighed i vores fælles fremtid.

Hvordan kan digitalisering hjælpe danske virksomheder med at forbedre den cirkulære økonom? Hvordan kan du komme i gang med, at udnytte digitale hjælpemidler til af få et forspring i din tilgang til CØ?

Her får du en introduktion til, hvordan du kommer fra tanke til handling. Vi viser faktiske cases, hvor digitale systemer, har været med til, at løse nogle konkrete opgaver ved danske virksomheder, der har gjort en forskel i cirkulær økonomi.

Agenda

14:00 - 14:15

Introduktion til dagens tema

Systemate byder velkommen til dagens inspiration.
Torben Blach
Senior Projektleder, Systemate
14:15 - 14:45

Status på Cirkulær Økonomi

Hvor står vi på cirkulær økonomi i Danmark?
Vi giver en introduktion til den status vi ser i Danmark lige nu. Vi gennemgår definitioner og ser på centrale koncepter i CØ.
14:45 - 15:00

Pause

Vi servere en kop kaffe og et stykke kage mens i får netværket lidt.
15:00 - 15:25

CØ som en del af Grøn omstilling.

Hvordan passer Cirkulær Økonomi ind i den grønne omstilling, der er en gennemgribende del af vores samfund i dag? Hvilken plads skal CØ indtage og hvordan ser det ud for private virksomheder såvel som offentlige og halvoffentlige?
15:25 - 15:50

Case gennemgang af Dansk Retursystem og Elretur

Dansk Retursystem er en af de største spillere i den danske Cirkulære Økonomi, og har igennem hele deres eksistens set mod digitale løsninger, der kan understøtte deres forretning.
Elretur står for indsamling af elskrot og batterier i DK, og dermed spiller de en vigtig rolle i CØ. Deres digitale platform benyttes af 800+ medlemmer.
15:50 - 16:00

Afrunding og opsamling

Vi samler op på dagens indtryk og tager en dialog omkring potentialet.