Agil udvikling 'på steroider'

tirsdag 10/3 2020, kl. 17.00-19.00 Dansk Metal: Dusager 16, 8200 Aarhus
I Dansk IT regi, stiller Systemate op til en snak omkring software udvikling. Vi sender et stærkt hold, der giver vores syn på, hvordan man kan lave rigtig software.

Dansk IT har inviteret Systemate til at komme og fortælle deres medlemmer om, hvordan vi i vores virksomhed har valgt at arbejde med software udvikling.

Få indblik i hvordan udviklingen af et stort nyt system tvang Systemate A/S til at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan de fremadrettet skulle udvikle software for at sikre de bedste resultater.

Vi får fortalt den spændende historie fra to vinkler, nemlig udviklerne i maskinrummet og projektlederen på toppen.

Hos Systemate arbejder de med begrebet “Better Software Faster”. Bag begrebet ligger et mindset om konstant at udfordre sig selv – både i forhold til hvordan de internt udvikler software, men i høj grad også i forhold til hvordan de kommunikerer og samarbejder med kunden. Alt sammen med øje for at kunne levere til kundens behov – hurtigere og i højere kvalitet.

På dette arrangement vil du få indsigt i, hvilke fordele de har høstet igennem projektet, hvilke udfordringer de er stødt på undervejs, og hvad de tager med sig som læring til fremtidige projekter.

For at skabe det komplette billede vil fortællingen både indeholde elementer, der klassisk tænkes som en del af projektledelse:

  • Change management
  • Organisationsstruktur
  • Ekstern kommunikation
  • Planlægning

Og de tekniske aspekter, som kræves for at kunne udføre visionen:

  • Continous integration/delivery
  • Fokus på kode kvalitet
  • Automatiske tests
  • Code ownership

Historien om at ride på en vild tyr

Systemate stod i en situation, hvor de havde brug for at vurdere, hvordan de ønskede at arbejde med udvikling i fremtiden. De kiggede på de metoder, der var i virksomheden i fortiden og konstaterede, at de måtte tage helt nye vinkler i brug.

Vi får historien om at ride på en vild tyr. Historien om, hvordan de gik fra fast pris og faste rammer til et projekt med flydende deadlines, skiftende prioriteringer, budgetter der ændres, og nye krav som kom løbende i projektet. Hvordan holder man kunden fast i projektet? Hvordan får man kollegaerne til at trives? Og hvordan lærer man hurtigst muligt, at få rejsen til at fungere for alle parter i projektet?

Dette er fortællingen om, hvordan de i processen lærte, hvordan de ville levere software i fremtiden. Historien om ‘Better Software Faster med Continuous delivery, agile værktøjer og motiverede kollegaer’, og hvordan det at “Fail fast and fix” blev en del af historien, og i dag er med til at bygge et stærkt tillidsforhold til kunden.

Tilmelding sker via Dansk IT.