Better Software Faster - Softwareudvikling der virker

Uforudsigelighed er udfordringen

Alle, der arbejder med udviklingsopgaver ved, at uforudsigelighed er den helt store udfordring. Du ved aldrig helt, hvad der venter rundt om hjørnet og er nødt til at lære undervejs. For at navigere sikkert i udfordringerne skal der indtænkes nogle effektive værn i udviklingsprocessen. I Systemate har vi valgt at investere i værktøjer og processer, der gør, at vi nemmere kan tackle udfordringerne og levere resultater – hurtigere og i højere kvalitet. Vi kalder det at levere: “Better Software Faster®”.

Fire grundforudsætninger for Better Software Faster®

1. Træf først beslutninger, når du ved mere

Gængse arbejdsmetoder og traditionel projektledelse tager langt fra hensyn til, at beslutninger i begyndelsen af en proces tages på et løst grundlag på grund af mangelfuld viden, og at alle udviklingsprocesser rummer en vis portion uforudsigelighed, som er nødvendig at forholde sig til. Udfordringen er, i starten af en proces, at minimere gabet mellem den eksisterende viden om projektet (A) og betydningen af beslutningen (B), så man undgår at træffe beslutninger, der senere viser sig at være både forkerte og dyre.

2. Opbyg værn mod uforudsigeligheden –

Det, der typisk sker i et udviklingsprojekt, bl.a. pga. uforudsigeligheden, er at opgaven vokser sig større, og der bliver brugt mere tid end først estimeret. Løsningen er ikke mere detaljerede behovsspecifikationer (de kommer til kort pga. uforudsigeligheden) men derimod at skabe et værn af fleksibilitet, der gør det muligt at håndtere uforudsigeligheden. En nødvendig forudsætning er at foretage prioriteringer – strategiske til- og fravalg.

3. Bliv produktiv hurtigere

Det tager tid at komme ind i et projekt og blive produktiv. i Systemate har vi udviklet en metode, der gør at vi hurtigere bliver produktive og dermed hurtigere kan levere resultater. En del af dette handler om at løfte vidensniveauet i projektet, så nye medlemmer hurtigt kan komme ind i projektet.

4. Skab værdi fra dag 1

Man kan kun levere Better Software Faster®, hvis man hurtigt får identificeret de ægte værdiskabende processer i projektet og samtidig får fjernet alt det, som ikke skaber værdi. På den måde skabes plads og tid til at fokusere på det, det hele handler om: at skabe værdi fra dag 1.

Jan Højgaard Rasmussen

Lad os hjælpe dig videre

Jan Højgaard Rasmussen er klar til at hjælpe dig med at komme videre. Kontakt mig endelig for opklarende information.

 +45 42 48 84 84

 jhr@systemate.dk